TresCom Forums

TresCom : The Trespasser Fan Gateway...
It is currently Thu Nov 22, 2018 11:40 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Fri Oct 12, 2018 3:32 pm 
Offline
Parasaurus
Parasaurus

Joined: Thu Sep 27, 2018 2:52 am
Posts: 33
this issue how to fix it


Attachments:
Trespasser Custom Edition 2018-10-12 22-22-07-941.jpg
Trespasser Custom Edition 2018-10-12 22-22-07-941.jpg [ 705.5 KiB | Viewed 129 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Fri Oct 12, 2018 9:10 pm 
Offline
-=TresCom Developer=-
-=TresCom Developer=-
User avatar

Joined: Sun Nov 10, 2002 10:26 pm
Posts: 4880
Location: That country nobody likes (you know the one)
Looks like you setup the building in the basement there, bub. Meaning, I don't think on actually on the
world terrain.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Sat Oct 13, 2018 4:21 pm 
Offline
Parasaurus
Parasaurus

Joined: Thu Sep 27, 2018 2:52 am
Posts: 33
and i was confused about max model file format when i am figuring out how to import it that i had from mystery model 2 because mystery model 1 has password


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Sat Oct 13, 2018 7:30 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3373
Location: Sweden
gamernoob wrote:
and i was confused about max model file format when i am figuring out how to import it that i had from mystery model 2 because mystery model 1 has password


For the Mystery Model files you will need to open them in Studio Max and export them into TPM format in order to be able to import them into a level.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Sat Oct 13, 2018 8:42 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 11221
Location: Portland, OR
Whoa, yeah, looks like you put your stuff in an area outside the terrain. You'll have to move it back to wherever variable-height terrain is in your level.

_________________
Image
Image Image T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Sat Oct 27, 2018 2:53 pm 
Offline
Parasaurus
Parasaurus

Joined: Thu Sep 27, 2018 2:52 am
Posts: 33
this issue i had when i can't fix it and then i delete the object mesh itself along with it and then this is the problem i had

WARNING: Missing instance "SCompDoor02-00", used in "MSCompDoor02-00", value SlaveObject
WARNING: Missing instance "SCompDoor00-00", used in "MSCompDoor00-00", value SlaveObject
what is it


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Sat Oct 27, 2018 5:00 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3373
Location: Sweden
gamernoob wrote:
this issue i had when i can't fix it and then i delete the object mesh itself along with it and then this is the problem i had

WARNING: Missing instance "SCompDoor02-00", used in "MSCompDoor02-00", value SlaveObject
WARNING: Missing instance "SCompDoor00-00", used in "MSCompDoor00-00", value SlaveObject
what is it


MSCompDoorXX-00 are magnets (triggers). This error tells you that the meshes (SCompDoorXX-00) is missing in the level therefore the magnets won't work and it is possible your level crash because of it. Solution: Either import the missing instances or delete the magnets.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Sat Oct 27, 2018 9:37 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Thu Apr 24, 2003 11:20 pm
Posts: 10911
Location: Lima, Peru
Or just change the t-scripts of those magnets...

_________________
Visit The Carnivores Saga - a forum devoted to modding Action Forms' Carnivores, Carnivores 2 and Carnivores: Ice Age games
Tres WIP: updated T-Script Reference and File Formats documents
Sound name listings for the Demo (build 117), Retail (build 116), Beta 103, Beta 99, Beta 97, Beta 96, Build 55, PC Gamer Alpha (build 32) and E3 1998 Alpha (build 22) TPA files


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Wed Nov 07, 2018 4:10 pm 
Offline
Parasaurus
Parasaurus

Joined: Thu Sep 27, 2018 2:52 am
Posts: 33
1.how to put terrain to my level easily i don't know when i tried to make a new map

2.how to import terrain texture safely without getting it corrupt like a white coloured one when i tested


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Wed Nov 07, 2018 5:24 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 11221
Location: Portland, OR
What kind of terrain are you wanting? Heightmap-sourced, modification of existing terrain, or?

See my youtube TresEd tutorial for terrain texture adding -
https://www.youtube.com/watch?v=DasTsmXnrZE
https://www.youtube.com/watch?v=wBHGqz1eZ8o

_________________
Image
Image Image T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Thu Nov 15, 2018 4:20 am 
Offline
Parasaurus
Parasaurus

Joined: Thu Sep 27, 2018 2:52 am
Posts: 33
when i imported hammond house to my level i got this error

WARNING: Missing instance "$FPtcattleprodContact-00", used in "PDinoProd-00", value Model01
WARNING: Missing instance "$FPProdHandle00-00", used in "PDinoProd-00", value Model00

i don't know where they were located anyways so i can remove this


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Thu Nov 15, 2018 4:40 am 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3373
Location: Sweden
gamernoob wrote:
when i imported hammond house to my level i got this error

WARNING: Missing instance "$FPtcattleprodContact-00", used in "PDinoProd-00", value Model01
WARNING: Missing instance "$FPProdHandle00-00", used in "PDinoProd-00", value Model00

i don't know where they were located anyways so i can remove this


These are found in the "basement" along with the base mesh of the "PDinoProd-00" model. Either you search for them or just remove the Dino Prod found in the window on the second floor.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Thu Nov 15, 2018 8:20 am 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 11221
Location: Portland, OR
Yeah those are from an object on one of the window sills.

_________________
Image
Image Image T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Thu Nov 15, 2018 2:21 pm 
Offline
Parasaurus
Parasaurus

Joined: Thu Sep 27, 2018 2:52 am
Posts: 33
putting a path again i encounter this texture stuff when i imported a terrain texture or terrain object this is what happen when i put it using geomadd


Attachments:
Trespasser Custom Edition 2018-11-15 21-11-35-862.jpg
Trespasser Custom Edition 2018-11-15 21-11-35-862.jpg [ 1.35 MiB | Viewed 17 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: small issue i had
PostPosted: Thu Nov 15, 2018 5:32 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3373
Location: Sweden
As Draco mention here: viewtopic.php?f=31&t=11319&start=0#p126060 it is a palette issue. All terrain textures need to have the same palette. See his post how to fix it :)

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group