TresCom Forums

TresCom : The Trespasser Fan Gateway...
It is currently Sat Aug 24, 2019 10:11 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 5:22 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3744
Location: Sweden
The way the skeleton works and programmed are different in the engine, so the skeleton is different on the models. You can't just replace the mesh itself, but you have to correct the skeleton with the retail engine.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 8:42 pm 
Offline
Parasaurolophus
Parasaurolophus
User avatar

Joined: Mon Nov 02, 2015 3:48 am
Posts: 359
Location: Florida
Well, I was working with the source code and found out some of the skeleton code has been commented out, I removed all the comments for the biped (raptors) but the quad ones have lots of errors to compile.
Also, I forget if it5 was because of my source code compiling or not... but I got the raptor working in my test level with only him. Bad news though, the damn thing is invisible and you only see its footprints. The raptor also doesn't bite, but it is still a physical AI dinosaur.

_________________
Oh, a Raptor got 'em!

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 07, 2016 7:19 pm 
Offline
-=TresCom Developer=-
-=TresCom Developer=-
User avatar

Joined: Sat Jun 12, 2004 6:52 pm
Posts: 4712
Location: Atlanta
Some sections of code can be safely uncommented, a couple other sections required correcting, but for the most part the code was disabled for a reason unfortunately. :/

_________________
0066521C: 'Cannot create local swap file - Is Trespasser installed??',0Ah,0
"Cold lino was the driving force behind world power!"


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2016 2:49 pm 
Offline
Parasaurolophus
Parasaurolophus
User avatar

Joined: Sat Jan 04, 2003 1:51 pm
Posts: 448
Location: Sweden
Every time I visit this site again big things seem to have happened! O.o
Its awesome!

_________________
Image
Oooh ahhh thats how it starts, and then later there's running and screaming
- Ian Malcom: The Lost World


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 23, 2016 10:24 am 
Offline
Parasaurolophus
Parasaurolophus
User avatar

Joined: Mon Nov 11, 2002 12:27 am
Posts: 319
Location: Sweden
I was just checking if trespasser would run on my new PC, and it seems as if it goes slower and slower with every new graphics card I get. It's slower and choppier than ever now with my Core i7, 32 Gb of ram, SSD, GTX 1070 (should be a "monster computer"). Weird. Then I thought I'd see if the good ol forums have any input on the poor performance.

And then I run into THIS...!!! Oh my GOD! NICE! Gotta try at once!

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 23, 2016 8:49 pm 
Offline
-=TresCom Developer=-
-=TresCom Developer=-
User avatar

Joined: Sun Nov 10, 2002 10:26 pm
Posts: 5361
Location: That country nobody likes (you know the one)
IsToR wrote:
I was just checking if trespasser would run on my new PC, and it seems as if it goes slower and slower with every new graphics card I get. It's slower and choppier than ever now with my Core i7, 32 Gb of ram, SSD, GTX 1070 (should be a "monster computer"). Weird. Then I thought I'd see if the good ol forums have any input on the poor performance.

And then I run into THIS...!!! Oh my GOD! NICE! Gotta try at once!


Another ghost from christmas past! lol Let's see if tomi shows up now. Hope you've been well, unfortunately though, I don't have any advice for you on the card problem. I just got a new card and spec wise it's better, but like you, it didn't improve, rather diminished the frame rates. Gotta be the drivers -


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 25, 2016 7:01 pm 
Offline
Compsognathus
Compsognathus

Joined: Thu Jul 24, 2003 8:03 pm
Posts: 1040
IsToR wrote:
I was just checking if trespasser would run on my new PC, and it seems as if it goes slower and slower with every new graphics card I get. It's slower and choppier than ever now with my Core i7, 32 Gb of ram, SSD, GTX 1070 (should be a "monster computer"). Weird. Then I thought I'd see if the good ol forums have any input on the poor performance.

And then I run into THIS...!!! Oh my GOD! NICE! Gotta try at once!


Hehey IsToR, good to see ya again mate. Getting a sense of de'ja'vu as I type this, as if the latest version of TresEd was just released yesterday and we re back in 2002-2003!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 25, 2016 11:58 pm 
Offline
Brachiosaurus
Brachiosaurus
User avatar

Joined: Sun Aug 18, 2013 10:24 am
Posts: 175
This community is amazing how the holy hell does it keep finding amazing stuff from trespaser! This community may be small but wow it's getting shit done.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 26, 2016 3:17 am 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Thu Apr 24, 2003 11:20 pm
Posts: 11492
Location: Lima, Peru
And whatever we can't find, we fake it so well that you can't notice the difference :P

_________________
Visit The Carnivores Saga - a forum devoted to modding Action Forms' Carnivores, Carnivores 2 and Carnivores: Ice Age games
Tres WIP: updated T-Script Reference and File Formats documents
Sound name listings for the Demo (build 117), Retail (build 116), Beta 103, Beta 99, Beta 97, Beta 96, Build 55, PC Gamer Alpha (build 32) and E3 1998 Alpha (build 22) TPA files


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2016 7:13 pm 
Offline
Pteranodon
Pteranodon

Joined: Sun Sep 07, 2008 3:08 pm
Posts: 784
Location: Bloomington, IN, USA
Hilwo wrote:
masterchiefoo7 wrote:
One thing I noticed is the Quake symbol is hidden in the mayan ruins in PV. has that always been there?

No. Though it can be found in the basement of the InGen Lab level. Retail, at least... not sure about beta.


Well that explains why it's there in the final. You know, because PV was partially merged with LAB.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 22, 2016 10:08 pm 
Offline
Parasaurolophus
Parasaurolophus
User avatar

Joined: Mon Nov 11, 2002 12:27 am
Posts: 319
Location: Sweden
Asjad wrote:
Hehey IsToR, good to see ya again mate. Getting a sense of de'ja'vu as I type this, as if the latest version of TresEd was just released yesterday and we re back in 2002-2003!


Hey man, long time no see! How are you? I too get the deja vu feeling from time to time. :-). Wasn't that long ago. or.. wait a minute. I just realized how old I am.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 26, 2017 6:23 am 
Offline
Dinosaur egg
Dinosaur egg

Joined: Thu Jan 26, 2017 6:12 am
Posts: 1
Hey everyone!

I'm new to the forums and this game so my apologies if I end up asking something stupid/easily fixable.
I've just installed the PCGamer version of the game and I'm having some trouble actually getting the game to launch at all. I launched the game and the settings menu popped so I edited the video card to my current graphics card, the resolution to 720p and ticked both hardware acceleration and the other option (not fullscreen, but I cannot remember the name of the tick box). I have the application launching in Windows 98 compatibility mode but every time I click play on the launcher menu it makes the screen go black then crashes with the 'Trespasser Pentium Pro Build has stopped working' crash.
Any chance anyone knows what I've done wrong? And is there a way to access the settings menu again outside of the game? (The launcher menu doesn't have an options button so I don't know)

Thanks in advance!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 26, 2017 8:23 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3744
Location: Sweden
Sadly I'm not aware of any way to access the settings menu outside the game. The only think I can think of that will work would be to uninstall the game and install it again to another folder. The settings themselves should be stored in the Windows Registry, so if you know how to edit that, try look for them there.

You could also try to only renaming the exe itself to something else. The GUIApp that comes with can crash sometimes (so you can't change some settings). Renaming only the exe will make it work again.

It has been some time since I installed it, but I think you don't need to run in Windows 98 compatibility mode. I also recommend going with low res in the game, so like 640xsomething, or 800x600. The game only runs in software mode so if you get the settings menu up again, try to run it without changing anything, I think that should work.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 28, 2017 1:15 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 11719
Location: Portland, OR
Welcome, to Jurassic World. 8)

Hope you get it to work!

_________________
Image
Image Image T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 28, 2017 6:25 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 3744
Location: Sweden
THIS WEEKEND, COMING TO A PC NEAR YOU

Attachment:
CONFID.bmp
CONFID.bmp [ 900.05 KiB | Viewed 5151 times ]

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group